Parlamentul European a votat in favoarea propunerii legislative de simplificare a gestionarii traficului aerian

Pe data de 12 martie, Parlamentul European a aprobat, in prima lectura, propunerea legislativa de simplificare a gestionarii traficului aerian pentru a face liniile aeriene europene mai competitive, pentru a reduce durata zborurilor si pretul biletelor si pentru a reduce poluarea.
Uniunea Europeana isi propune astfel sa creeze Spatiului Unic European, ceea ce va duce la reducerea zborurilor cu escala, a duratei zborurilor, dar si a scaderii consumului de combustibil si a emisiilor de carbon. 
Propunerea legislativa intareste regulile de supraveghere oferind mai multa independenta autoritatilor aviatice nationale.
Pachetul de masuri privind regulile cerului unic europeana, numit si SES2+, isi doreste sa faciliteze procesul de stabilire a unor tinte pentru imbunatatirea serviciilor in domeniile sigurantei, reducerii poluarii, capacitatii si raportului cost-eficienta si vor oferi o cooperare mai flexibila intre autoritatile nationale, furnizorii de servicii de navigatie aeriana si companiile aeriene, pentru a reduce fragmentarea actuala a gestionarii traficului aerian intre liniile nationale.

Source: Economica