Parcul National Piatra Craiului a primit Diploma Europeana pentru Arii Protejate

Pe data de 24 mai Consiliul Europei a acordat Parcului National Piatra Craiului ?Diploma Europeana pentru Arii Protejate?, distinctie care se acorda zonelor de mare importanta din punct de vedere al protectiei faunei si florei si zonelor care se evidentiaza prin eficienta managementului de mediu. In Romania, doar biosfera Delta Dunarii mai detine aceasta distinctie.

Diploma recunoaste importanta ariei protejate si importanta protectiei ei si plaseaza peisajele, rezervatiile naturale si parcurile nationale sub patronajul Consiliului Europei.

Parcul National Piatra Craiului a primit diploma datorita unei decizii a Comitetului de Ministri a Consiliului Europei, pe baza unui raport independent realizat de auditorii care au vizitat aria.

Diploma are o valabilitate limitata, pana la 17 august 2011.

Pana in prezent, au fost acordate 69 de diplome pentru obiective din 25 de tari europene.

Pe perioada de valabilitatet a diplomei, administratia Parcului National Piatra Craiului s-a angajat sa faca propuneri pentru imbunatatirea legislatiei in domeniul protectiei ariilor protejate si sa elaboreze si sa implementeze un plan de actiune privind managementul deseurilor in zona.

In 2011, un expert din partea Consiliului Europei va evalua modul de realizare a angajamentelor asumate de Parcul National Piatra Craiului, venind cu o recomandare privind retragerea sau mentinerea diplomei.
Source: Gandul