Paravion.ro: romanii au devenit interesati de vacante si pe alte continente, precum Asia si America

Romanii au inceput sa calatoreasca de mai multe ori intr-un an, de cand companiile aeriene au inceput sa scada preturile biletelor de avion, mai ales in cazul curselor low-cost, si implicit sa fie interesati de vacante pe alte continente, in special in Asia si America.
Cele mai cautate destinatii la Paravion, s-au inregistrat pentru plecarile din Romania spre destinatii precum Thailanda, Singapore, Cipru, Islanda, Indonezia, Coreea de Sud si Statele Unite.
Romanii calatoresc, in medie, de 3-4 ori pe an si isi planifica doua vacante mari, de regula vara, la plaja in Marea Mediterana, si iarna, cu plecare, de regula, dupa Craciun. La aceastea adauga si 1-2 city break-uri pe an, de regula primavara si toamna, in destinatii europene precum Paris, Roma, Praga, Viena, Londra sau Amsterdam.
In primele sase luni ale acestui an, numarul persoanelor care au folosit smartphone-urile si tabletele pentru cumpararea biletelor de avion a crescut cu 52%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si rezervarile de pachete turistice de pe dispozitivele mobile au inregistrat o crestere de 35% in intervalul ianuarie – august 2016, fata de aceeasi perioada a anului precedent.
Pentru acest an, Paravion estimeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de 60 mil. EUR, in crestere cu 30% fata de anul trecut. 

Source: Daily Business