Paravion: crestere de 56% a cifrei de afaceri, in S1

In primele sase luni ale acestui an, agentia de turism Paravion a inregistrat o cifra de afacere de 27 mil. EUR, in crestere cu 56%, si estimeaza afaceri de 60 mil. EUR pentru intreg anul 2016.
Aceasta crestere provine din consolidarea pozitiei in pietele online din Romania si Turcia pe segmentul biletelor de avion, vacante si hoteluri, respectiv majorarea volumelor vandute in Europa prin intermediul platformelor Paravion in engleza, spaniola, italiana, greaca, bulgara si maghiara, dar si din extinderea pe noi piete (SUA si Asia de Sud Est).
Cele mai mari cresteri au fost inregistrate pe segmentul biletelor de avion – 50%, pe hoteluri – 35%, pachete city break si vacante charter. 
Cele mai insemnate cresteri se inregistreaza pentru plecarile din Romania catre Thailanda, Singapore, Cipru, Islanda, Indonezia, Coreea de Sud si Statele Unite.
Cele mai cautate 5 destinatii pentru vacante de o saptamana in acest an sunt Creta, Zakynthos, Rhodos, Corfu si Antalya, iar la city break-uri cele mai cautate sunt Roma, Viena, Praga, Amsterdam si Bruxelles. 
Cei care cumpara doar bilete de avion aleg Amsterdam, Istanbul, Paris, Munchen si Praga.
Anul trecut, Paravion a inregistrat o cifra de afaceri de 193 mil. RON, in crestere cu 150%, si o pierdere de 1,1 mil. RON , potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Source: Capital