Paralela 45: crestere de 6% a cifrei de afaceri in 2016

Anul trecut, turoperatorul Paralela 45 a inregistrat o cifra de afaceri de 44 mil. EUR, in crestere cu 6% fata de 2015, si estimeaza pentru acest an o majorare a vanzarilor cu 10-12%, prin diversificarea ofertei pentru destinatii din vestul Europei, in conditiile situatiei din Turcia.
In 2017, compania isi va extinde reteaua proprie de agentii la Zalau, Focsani, Botosani si Bistrita, iar la Brasov va deschide o a doua agentie. In acelasi timp, va continua investitiile pentru vanzarea online, estimata sa ajunga la 1 mil. EUR in acest an.
O crestere semnificativa a fost inregistrata anul trecut la vanzarile de vacante pe litoralul romanesc, ajungand la un nivel de 1,8 mil. EUR, datorita ofertei de 80 de hoteluri in statiunile Mamaia, Eforie Nord, Costinesti, Neptun, Olimp, Jupiter, Venus, dar si de apartamente in Neptun. Turoperatorul mizeaza si anul acesta pe litoral si estimeaza ca vanzarile vor ajunge la 2,5 mil. EUR, odata cu acordarea tichetelor de vacanta.
Vanzarile realizate in perioada de Early Booking arata ca romanii prefera anul acesta statiunile Mamaia, Eforie Nord, Neptun si Venus, servicii all inclusive si hoteluri de 4 si 3 stele, cu facilitati speciale pentru copii.
In ceea ce priveste vacantele externe, Spania, Portugalia, Grecia si Bulgaria sunt destinatiile care inregistreaza o crestere de peste 18%, in primele trei luni de Early Booking, comparativ cu perioada similara a anului precedent.
Pentru turistii pasionati de circuite, turoperatorul lanseaza anul acesta programe pentru Cipru si Cipru de Nord, Canada de Est si de Canada de Vest, Bintan si Singapore, Azerbaijan si Georgia, Normandia, dar si Anglia cu Tara Galilor, Irlanda si Scotia.

Source: Profit