Paralela 45: crestere de 22% a vanzarilor, in primele noua luni din 2017

In primele noua luni ale acestui an, agentia de turism Paralela 45 a inregistrat o crestere cu 22% a volumului de vanzari, numarul turistilor care au ales sa calatoreasca prin intermediul firmei crescand cu 17%. Agentia estimeaza ca, pana la finalul anului, cifra de afaceri va atinge pragul de 50 mil. EUR.
Rezultatele obtinute de agentie se datoreaza, dupa cum explica reprezentantii acesteia, strategiei de comunicare si vanzare orientata catre mediul online, dar si varietatii produselor turistice si destinatiilor aflate in portofoliu.
In topul preferintelor in 2017 au fost, ca pondere a numarului de turisti, Grecia – 45%, Spania – 24%, Turcia – 20% si Cipru – 5 %, clasamentul incheindu-se cu Italia, Portugalia si Croatia.
In privinta evolutiei circuitelor turistice, cresterea volumelor de vanzari inregistrata de Paralela 45 in 2017 este de 34%. Cele mai mari cresteri, ca numar de turisti, au fost inregistrate pe circuitele Rusia, Portugalia, Israel, Italia, Spania, Grecia si tarile nordice. Un aport important l-au adus, insa, si circuitele exotice in tari precum Maroc, Vietnam, Thailanda, Singapore, Egipt si Cuba.
Bulgaria si turismul intern, in special catre destinatii de tip litoral, dar si munte si balneo, au crescut cu 32 %, fiind foarte solicitate de turisti, in special in perioadele de early booking.
Agentia de turism Paralela 45 vrea sa inaugureze vara viitoare zboruri charter catre Alanya, Samos in Grecia si, in premiera absoluta, Albania si isi propune ca, pana la finalul acestui an, sa lanseze mai multe proiecte online. 
In acest an, Paralela 45 a inaugurat patru noi agentii in Bucuresti, Brasov, Arad si Bacau, concomitent cu acceptarea de noi francize in reteaua agentiei in Bucuresti (2 agentii) si Sf. Gheorghe, numarul punctelor de vanzare ajungand astfel la 43.
In acest an, agentia a dezvoltat o serie de proiecte in mediul online, care urmeaza a fi lansate pana la finalul anului, fapt care va genera, in opinia proprietarului agentiei, Alin Burcea, o contributie importanta la cifra de afaceri a anului viitor.

Source: Profit