Paralela 45: afaceri in scadere, in 2009

Pentru acest an, omul de afaceri Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, estimeaza o scadere a cifrei de afaceri la 45-48 milioane EUR, de la 52 milioane EUR in 2008.

Totodata, Burcea a decis la inceputul acestui an sa inchida o agentie din Suceava, sa limiteze extinderea companiei doar la francize si a concediat 15 dintre cei 180 de angajati.

Proprietarul Paralela 45 estimeaza o scadere de 10% pe segmentul de ticketing, in acest an.

Pentru acest an, Paralela 45 a introdus o singura destinatie noua, Mallorca, in locul Ibizei care a fost scoasa din oferte si a contractat deja doua chartere pentru Antalya in perioada aprilie-iunie, un charter pentru Costa Brava, unul pentru Creta si Rhodos si un charter pentru Nisa.

Agentia a mentinut acelasi numar de avioane ca anul trecut, dar si acelasi numar de locuri, circa 40.000, a precizat Alin Burcea.

Proprietarul Paralela 45 si-a revizuit si afacerile din real estate si a decis sa suspende proiectul rezidential de la Snagov, a carui valoare era estimata la 12,5 milioane EUR. Acesta a declarat ca lucrarile de constructie vor fi reluate cand va gasi un investitor care sa sustina financiar dezvoltarea cladirilor.

Source: Ziarul Financiar