Paralela 45 Investment desfasoara investitii in sectorul imobiliar din zona montana, pe litoral si in Bucuresti

Omul de afaceri Alin Burcea a intrat in afaceri in anii `90 prin agentia de turism Paralela 45, care in prezent asigura o treime din veniturile companiei, care pentru acest an sunt estimate la 30 milioane EUR.

Alin Bucea a patruns in sectorul investitiilor imobiliare in anul 2000 cand a achizitionat la licitatiile publice organizate pe timpul mandatului lui Dan Matei Agathon, hotelul Central din statiunea Mamaia si un teren in statiunea Neptun.

Hotelul din Mamaia a fost renovat si reintrodus in circuitul turistic iar pe terenul din Neptun a construit vilele Diamant, Topaz si Crystal din care Alin Burcea a pastrat o singura vila, restul fiind vandute si 2 blocuri cu 20, respectiv 10 apartamente, din care investitorul a pastrat doar cateva apartamente, restul fiind vandute pentru a desfasura alte investitii.

Omul de afaceri a dezvoltat investitii si in zona montana, in statiunea Predeal, unde a construit hotelul Atelier si vila Alina pe care a vandut-o.

De asemenea, in acest an vor fi demarate lucrarile de constructie la un ansamblu de apartamente situat pe malul lacului Snagov pe un teren de 6.500 mp achizitionat cu 1 milion EUR.

Suma estimata pentru constructia celor 60 de apartamente de lux din Snagov se ridica la 12-14 milioane EUR iar lucrarile vor fi finalizate la starsitul anului 2008.

Pe acelasi teren din Snagov va fi construita si o vila cu 20 camere care va dispune si de o sala de conferinte cu aproximativ 200 locuri.

In Bucuresti in locul depozitului de produse pentru copii Chico, Paralela 45 Invest va construi un boutique hotel de 40 camere.

In zona hotelului Albert, intre Neptun si Olimp, Alin Burcea a achizitionat un teren de 5.000 mp pe care a demarat lucrarile de constructie a 3 blocuri. Primul bloc, Clubul Onix cu 70 apartamente a fost lansat in urma cu o luna, in luna iunie va fi finalizat al doilea bloc, Aghat, cu 44 apartamente iar al treilea bloc, Residence care va avea 30 apartamente va fi construit anul viitor.

Totodata, in luna iunie compania Paralela 45 Invest va finaliza si lucrarile din Predeal la Club de Munte care va avea 54 apartamente.

Compania a investit in constructia acestor complexuri de vacanta 25 milioane EUR, din care 15 milioane EUR pentru complexurile de la Neptun si 10 milioane EUR pentru complexurile din Predeal, iar dupa vanzarea celor 200 apartamente din Neptun si celor 54 apartamente din Predeal, compania a ramas cu un profit de aproximativ 5 milioane EUR.
Source: Business Magazin