Pana in prezent litoralul romanesc a atras cu 30% mai multi turisti fata de anul trecut

Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, hotelierii de pe litoralul romanesc au inregistrat o crestere cu 30% a cererii, cu toate ca initial se estimase o stagnare a numarului de turisti pe litoral.

Purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, Dragos Radulescu a precizat ca unele unitati de pe litoral, in special de 3 si 4 stele, au raportat majorari chiar cu 60% privind numarul de oaspeti.

In privinta destinatiilor externe, in topul preferintelor turistilor romani se situeaza si in acest an Bulgaria, urmata de Grecia, Turcia, Spania si Tunisia.

Traian Badulescu a declarat insa ca operatorii si-au revizuit estimarile de la inceputul anului referitoare la numarul de turisti romani care vor vizita Bulgaria in acest sezon, de la triplu la dublu fata de anul trecut, pe fondul sesizarilor unor turisti privind calitatea serviciilor din statiunile bulgaresti.

Toti operatorii din turism apreciaza ca pachetele turistice care includ curse charter cu avionul sunt cele mai cautate de turisti.

Marius Mihulin, manager la Atlantic Tour, a declarat ca cele mai vandute destinatii sunt Turcia, in special Bodrum si Antalia si Grecia, in insulele Corfu, Rhodos, Creta si statiunea Halkidiki.

Directorul CMB Travel, Roxana Balcescu, a declarat ca pentru statiunile turcesti, unde oferta calitate/pret este foarte convenabila, vanzarile au inregistrat o crestere cu 60-70% fata de anul trecut. Turcia este cautata in special de familistii cu copii, care prefera o vacanta in sistem all-inclusive. Pentru destinatii precum Costa Brava sau Creta, vanzarile au crescut cu 50%, respectiv 30%.

Source: Adevarul