PUZ-ul pentru Dambovita Center a fost aprobat

Consiliul General al Municipiului Bucuresti, CGMB, a aprobat Planul Urbanistic Zonal privind construirea complexului Dambovita Center.

In sala de sedinte au fost prezenti si reprezentanti ai societatii civile, care s-au opus proiectului si au anuntat ca intentioneaza sa atace in instanta decizia CGMB.

Dezvoltarea proiectului va avea loc in trei etape, pana in 2012, va include o zona comerciala, spatii de birouri si 300 de camere de hotel clasificate la 5 stele.

Proiectul va fi realizat de compania Plaza Centers, care detine 75% din Dambovita Center. Statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, iar restul actiunilor sunt detinute de grupului turc Kucuk.

Intr-o scrisoare adresata CGMB de filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania se arata ca, in zona de constructie a proiectului, terenul este dificil, cu mare umiditate, iar constructiile vor perturba panza freatica. Teoretic, acest lucru va duce, printre altele, la inundarea subsolurilor din zona. In plus, constructiile vor diminua semnificativ fasia verde de langa Dambovita, prevazuta in Planul Urbanistic General.

Valoarea terenului si a constructiilor aferente proiectului Dambovita Center a fost estimata in 2008 la 158 milioane EUR, in scadere cu 17% fata de decembrie 2007.

Conform ultimelor estimari ale King Surge, valoarea de finalizare a proiectului a ajuns la 927 milioane EUR.

Source: Business Standard