Orient Express a traversat Romania

Faimosul tren de lux, Orient Express, a traversat la inceputul acestei saptamani Romania, cu oprire la Sinaia, unde cei 84 de pasageri din acest an si 40 de membri ai echipajului au fost invitati de oficialii orasului Sinaia sa viziteze castelul Peles si la Bucuresti.

Trenul are 15 vagoane cu o capacitate maxima de 200 de locuri, din care se ofera spre rezervare numai 100, 3 restaurante specifice, Oriental, Steaua Nordului si Coasta de Azur si un minimarket cu suveniruri purtand inscriptia Orient Express. Durata calatoriei este de sapte zile iar costul se ridica la 6.800 EUR de persoana.

Trenul a fost pus in circulatie pe 5 iunie 1883. In perioada 1933-1939, trenul a apartinut Regelui Carol I iar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a stat imobilizat la Bucuresti.

Excursia dureaza sapte zile, cu plecare de la Paris si sosire la Istanbul. Este un tren mitic, cu varsta respectabila, cu un traseu si cu servicii importante. In mare parte turistii nostri sunt englezi si americani, dar avem si francezi sau italieni, chiar si japonezi, a declarat Miguel de Lacerda, managerul Orient Express. In perioada comunista trenul a fost interzis in Romania, traseul Paris-Istanbul fiind reluat incepand din anul 1998.
Source: Evenimentul Zilei