Orhideea Residence & Spa isi masoara si compenseaza emisiile sale anuale de gaze cu efect de sera

Orhideea Residence & Spa, cel mai mare Aparthotel si Spa din Bucuresti, a semnat un contract pe 2 ani cu Allcot Group din Elvetia, pentru a masura si compensa emisiile sale anuale de gaze cu efect de sera.
Masurarea amprentei de carbon si compensarea emisiilor de CO2 este o parte componenta a unei strategii mai ample a operatorului turistic, de dezvoltare durabila, care a implicat deja inlocuirea becurilor incandescente cu cele cu LED-uri, cu un consum redus de energie, precum si sortarea deseurilor si imbunatatirea utilizarii hartiei in cadrul companiei. 
Toate aceste actiuni cumulate, realizate de catre unitatea de cazare, au rezultat intr-o cantitate de 15 kg CO2 pe noapte, ceea ce inseamna mai putin de jumatate din media nationala romaneasca a emisiilor de CO2 pentru hoteluri.
Proiectul ales de Orhideea Residence & Spa pentru a compensa emisiile inevitabile de gaze cu efect de sera este un proiect forestier, care protejeaza padurea, dar si fauna din zona respectiva.
Orhideea Residence & Spa este cel mai mare Aparthotel si Spa din Bucuresti, oferind 80 de apartamente de 1 sau 2 dormitoare, complet echipate cu o bucatarie, salon si balcon, variind in marime de la 80 mp la 316 mp pe apartament. Centrul spa se intinde pe mai mult 3000 mp si include o gama completa de tratamente corporale si faciale, hamam, saune, bai Kneipp, salina, piscina si fitness.

Source: Daily Business