Industria reuniunilor si conferintelor va genera in acest an venituri de 400 milioane EUR, in crestere cu 25% fata de nivelul anului 2005. Incasarile din turismul de afaceri se refera la activitatile legate direct de organizarea de evenimente, respectiv aranjamentele de calatorie, serviciile hoteliere, cele specifice evenimentului, precum si serviciile conexe.
Capacitatea salilor de conferinte se apropie in acest an de 100.000 de locuri, cererea depasind cu mult spatiul alocat acestor evenimente. Spatiile de gazduire a reuniunilor la nivel national sunt repartizate astfel, 36,9% in Bucuresti, 10% in judetul Constanta, 6,8% in judetul Brasov, 6,5% in judetul Timis, 5,6% in judetul Prahova, 4,8% in judetul Cluj, 3,4% in judetul Sibiu si 26% in alte judete.
Bucurestiul se confrunta cu lipsa spatiilor de evenimente iar pentru optimizarea acestora este necesara construirea unui spatiu de cel putin 10.000 de locuri, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii, Paul Marasoiu.
Reprezentantii asociatiei sustin ca o problema majora a Bucurestiului este lipsa unui centru specializat in conferinte, cu o sala principala de 6-9.000 de locuri si cu alte facilitati specifice unui astfel de complex.
Source: Curierul National