Orbis: acord de vanzare a activitatii de servicii hoteliere catre Accor

Grupul hotelier Orbis a semnat cu Accor un acord privind vanzarea activitatii de servicii si a stabilit principiile unui acord de management pe termen lung intre parti, pentru toate hotelurile detinute si inchiriate ale Orbis.
In urma anunturilor recente privind separarea afacerilor sale si intrarea in negocieri cu Accor privind achizitionarea activelor usoare, Orbis a semnat cu Accor un set general de clauze, non-limitativ, privind vanzarea activitatii de servicii.
Acordul incheiat intre Orbis si Accor cuprinde conditiile de vanzare a componentei de servicii hoteliere, odata ce aceste „light assets” sunt separate de restul afacerilor grupului. Aceasta va permite preluarea de la Orbis a tuturor activelor si activitatilor sale de tip light, inclusiv a contractelor de franciza si de management si a oricaror alte drepturi legate de partea de servicii.
Ca urmare a planului de transformare, Orbis si Accor vor incheia si un contract de management hotelier prin intermediul caruia Accor va gestiona toate hotelurile aflate momentan in proprietatea Orbis si inchiriate.
Pretul de cumparare convenit pentru activitatea de servicii se ridica la cca. 1,2 mld. zloti polonezi, respectiv 286 mil. EUR.
Finalizarea acestei tranzactii este planificata pentru octombrie 2019. Intre timp, Orbis trece printr-un proces de separare a activelor usoare de proprietatile imobiliare si va obtine toate aprobarile necesare.
Orbis incepe o noua etapa a evolutiei sale. Va ramane o companie puternica, de incredere, cu 72 de hoteluri existente si alte 5 in dezvoltare. Valoarea activelor imobiliare Orbis se ridica la aproximativ 1,13 mld. EUR.
In plus, Accor a anuntat ca a inceput sa cedeze intreaga sa participatie la capitalul social al companiei Orbis.

Source: AccorHotels