Orasul Oradea a primit trofeul „Marul de Aur” din partea FIJET

Pe data de 15 iunie, in Cetatea Oradea, Federatia Internationala a Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism, FIJET, a decernat orasului Oradea trofeul „Marul de Aur”. 
Candidatura orasului Oradea pentru „Marul de Aur” a fost anuntata si sustinuta de Clubul Presei de Turism FIJET Romania la Congresul FIJET organizat la sfarsitul anului trecut la Marrakech, in Maroc, decizia fiind luata, dupa analizarea dosarului de candidatura, de Comiterul Executiv al FIJET, in luna martie a acestui an.
Principalul motiv pentru care Oradea a fost propusa pentru a se alatura galeriei de destinatii din intreaga lume, premiate cu Marul de Aur este atractivitatea sa turistica.
FIJET considera ca trofeul „Marul de Aur” recompenseaza municipalitatea pentru intensa activitate de promovare si dezvoltare a turismului din Oradea si, totodata, o va incuraja sa continue. Pe de alta parte, trofeul „Marul de Aur” va contribui la cresterea vizibilitatii internationale, prin modul in care Oradea va fi promovata de catre jurnalistii membri FIJET.
Incepand din anul 1970, FIJET a acordat 68 de „Mere de Aur”. Trofeul „Marul de Aur”, primit de Oradea, este al 6-lea pe care il primeste Romania dupa cele conferite manastirilor cu picturi murale din Bucovina, Deltei Dunarii, Marginimii Sibiului, companiei aviatice Blue Air si municipiului Targu Jiu pentru operele in aer liber ale lui Constantin Brancusi.

Source: Clubul Presei de Turism