Opus Land vrea sa investeasca 55 de milioane de euro in 1.200 de locuinte in Cosmopolis, pana in 2015

Dezvoltatorul imobiliar cu investitori turci Opus Land Development vrea să dezvolte până în 2015 peste 1.000 de apartamente şi 200 de vile în complexul Cosmopolis din Ştefăneşti pentru care vor investi circa 55 milioane de euro, fonduri asigurate din vânzări şi surse proprii.

Ahmet Buyukhanli, acţionarul majoritar al Opus Land Development, a declarat: “Vrem să finalizăm 250-300 de locuinţe până în 2015, ca parte a fazei a doua a proiectului. În următoarea etapă din această fază vom investi circa 40 de milioane de euro. În paralel, vom construi un nou model de vile, în total 200 de unităţi, pe care în funcţie de piaţă vrem să le finalizăm anul viitor”.

Proiectul este localizat în partea de nord-est a Bucureştiului, în zona Pipera-Ştefăneşti. Până în prezent au fost finalizate în complex 585 de locuinţe în prima fază şi 165 de unităţi din cea de-a doua etapă. A doua fază a proiectului cuprinde în total 1.200 de locuinţe.

Până în prezent, prima fază a fost vândută integral, iar din cea de-a doua fază au fost contractate peste 100 de unităţi. Mai mult de jumătate dintre locuinţele vândute au fost achiziţionate prin programul Prima Casă.

Pentru finanţarea proiectului compania a împrumutat 50 de milioane de euro de la Garanti Bank pentru prima fază şi o parte din cea de-a doua, dar pentru următoarele etape va utiliza fonduri din vânzări şi din surse proprii.

Source: Flux Imobiliar