Operatorii din turism si hotelierii au hotarat ca in 2007 tarifele sa ramana neschimbate

Intrucat in acest an litoralul romanesc a pierdut 30% din clienti iar zona montana 10%, in favoarea destinatiilor externe, operatorii din turism si hotelierii au hotarat ca anul viitor tarifele sa ramana neschimbate.

Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, in 2007 numarul turistilor straini sositi pe litoralul romanesc va creste cu 5-8% datorita revenirii marilor tour-operatori francezi, axati pe conceptul de club de vacanta iar in Delta Dunarii se estimeaza o crestere cu pana la 30% a numarului de turisti. In cazul circuitelor turistice, numarul turistilor straini va creste cu 10-15% iar in statiunile balneare cresterea va fi de 15-20%. Cresteri insemnate ale cererii, de peste 50% se vor inregistra la turismul de evenimente si la oferta balneo, de aproximativ 15-29%, evolutie care depinde de implementarea conceptului de tichete de vacanta.

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, Daniel Vasilescu, a declarat ca Romania ar putea asista la o crestere a sosirilor de turisti din Uniunea Europeana, fapt determinat de dorinta de a cunoaste mai bine noii membri ai Uniunii.
Source: Adevarul