Operatorii care administreaza plajele vor trebui sa respecte anumite conditii stricte

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, MMGA, a modificat si completat Ordinul nr. 222/2006 pentru aprobarea instructiunilor privind organizarea si desfasurarea licitatiei publice pentru atribuirea contractelor de inchiriere a plajelor, pentru a nu mai fi repetata experienta din 2006, cand mai multe plaje au ramas neinchiriate iar conditiile de igienizare nu erau clar specificate in document.

Noul act normativ stabileste atributii mai clare in ceea ce priveste igienizarea suprafetei de plaja inchiriata, astfel operatorii vor trebui sa realizeze un program de curatire a plajei pe timpul zilei, sa execute zilnic lucrari de nivelare si afanare a plajei si sa colecteze si sa transporte gunoiul la depozitele special amenajate. De asemenea, operatorii trebuie sa lase liber cel putin 20% din suprafata inchiriata, pentru ca turistii sa isi poata aseza propriile lucruri.

Amenajarea plajei inchiriate trebuie sa fie finalizata pana la data deschiderii oficiale a sezonului estival, 1 mai.

In cazul in care este nevoie de repetarea unei licitatii la care au fost depuse doua oferte, dar numai una a fost acceptata, contractul de inchiriere se va incheia cu ofertantul calificat, in conditiile in care oferta tehnico-economica a acestuia indeplineste criteriile minime prevazute in caietul de sarcini.
Source: Jurnalul National