Omul de afaceri Romeo Duna intentioneaza sa investeasca 10 milioane EUR intr-o noua statiune de schi in Muntii Banatului

Omul de afaceri Romeo Dunca intentioneaza sa investeasca 10 milioane EUR in amenajarea unei noi statiuni de schi in Muntii Banatului, insa valoarea proiectului este de cinci ori mai mare decat aceasta suma, in prezent proiectul fiind inca in faza incipienta.

Proiectul ar putea fi demarat cu o investitie minima de 4 milioane EUR, dintre care 2 milioane EUR pentru realizarea drumului de acces si 2 milioane EUR pentru instalatia de transport pe cablu. Romeo Dunca estimeaza ca lucrarile de constructie ar dura un an si ar fi un punct de pornire de la care in alti patru ani s-ar putea realiza restul lucrarilor de infrastructura.

Pana in prezent autoritatile nu au fost informate despre acest proiect, insa Romeo Dunca este dispus sa il prezinte iar daca reactia va fi pozitiva, va angaja o firma austriaca pentru studiul de fezabilitate.

Zona in care omul de afaceri intentioneaza sa amenajeze statiunea de schi este accesibila din localitatile Hateg, Caransebes sau Sarmisegetusa iar principalul atu este acela ca, desi zona nu este vizitata de foarte multi turisti, are un mare potential care rivalizeaza chiar si cu Austria, avand avantajul proximitatii si al preturilor.

Romeo Dunca este directorul general al Dunca Expeditii, companie timisoreana specializata in transport rutier de marfa pe plan intern si international. La sfarsitul anului 2005, compania avea 450 de angajati si o cifra de afaceri de 15 milioane EUR.
Source: Wall-Street