Oferte de Paste in judetul Sibiu si Valea Prahovei

Pensiunile member ANTREC din Marginimea Sibiului aveau la sfarsitul lunii martie, un grad de ocupare de aproximativ 30% pentru perioada Pastelui, in conditiile in care majoritatea romanilor prefera sa isi petreaca aceasta sarbatoare acasa, spre deosebire de Craciun si Revelion.

Dorin Beu, presedintele ANTREC Sibiu estimeaza ca de Paste, gradul de ocupare al pensiunilor membre va creste la 60%.

Pachetele turistice pornesc de la 120 RON/persoana, pentru trei nopti cu demipensiune si masa festiva de Paste, si ajung la 300 RON/persoana, la pensiuni de 4 margarete.

De asemenea, turistii mai pot alege sa-si petreaza sarbatorile pascale intr-una dintre casele de oaspeti ale fundatiei Mihai Eminescu Trust, patronata de Printul Charles. Fundatia detine in judetul Sibiu cate o casa in Biertan si Floresti, patru case in Malancrav si Conacul Apafi din aceeasi localitate.

Reprezentantul fundatiei, Andrea Rost a declarat ca pachetul pentru perioada Pastelui costa 80 RON/persoana/noapte, insa la Conacul Apafi preturile variaza intre 50-60 EUR/persoana, in functie de marimea grupului si de perioada de sedere.

Rost a precizat ca gradul de ocupare pentru perioada Pastelui era, spre sfarsitul lunii martie, de 40%.

Asociatia Judeteana de Turism Sibiu, AJTS a anuntat ca ofertele turistice de Paste cuprind, in general, intre trei si patru zile de sejur, iar preturile pachetelor pornesc de la aproximativ 400 RON/persoana pentru demipensiune si cina traditionala in ziua de Paste si ajung pana la 900 RON/persoana sau chiar depasesc suma aceasta, in cazul pachetelor complexe.

Cei care vor sa petreaca Pastele in Hotelul de Gheata de la Balea Lac beneficiaza de o reducere de 50% la preturile de cazare. Spre sfarsitul lunii martie, gradul de rezervare de sarbatori era de aproximativ 40%.

O noapte pentru doua persoane in camera dubla costa 150 RON. In plus, turistii vor primi un discount de 20% si la cina de Paste in Hotelul de Gheata. Oferta este valabila in perioada 14-17 aprilie inclusiv.

Statiunile balneare din judetul Sibiu, Ocna Sibiului si Bazna, sunt foarte cautate mai ales de persoanele in varsta care doresc sa isi trateze diferite afectiuni, dar si de tinerii care vor sa se relaxeze.

Complexul balnear Ocna Sibiului ofera un pachet la 899 RON/persoana care include trei nopti de cazare, cu pensiune completa, doua excursii la Manastirea Sadinca si la Muzeul ASTRA din Sibiu, pranz cu miel la protap si cina traditionala. In plus, turistii se pot bucura de piscina cu apa dulce, bazinul sarat, sauna si diverse tratamente terapeutice.

Complexul balnear de la Bazna, avea la sfarsitul lunii martie un grad de ocupare de aproximativ 20%, reprezentantii complexului precizand ca sarbatorile pascale nu aduc turisti in plus fata de alte perioade ale anului.

In statiunea Paltinis, la hotelul Cindrel, cu camere de 3 si 4 stele, gradul de ocupare este 60% pentru sarbatorile pascale, dar reprezentantii acestuia se asteapta sa creasca pana la 80-85%.

Pachetul cuprinde pensiune completa pentru trei nopti si gustare dupa slujba de Inviere, preturile pornind de la 758 RON pentru camera single de 3 stele si ajungand la 1.728 RON, pentru doua persoane, in apartament de 4 stele.

La Complexul Perla Paltinisului, pachetul cuprinde trei nopti cazare cu pensiune completa, preturile variind intre 450 RON si 600 RON de persoana. Aici gradul de ocupare este de 50%, potrivit reprezentantilor complexului.

Hotelierii din statiunile de pe Valea Prahovei au pregatit oferte la tarife comparabile cu cele de anul trecut.

In Sinaia trei nopti de cazare la hotel costa 448 RON, iar la pensiunile din Brasov preturile sunt similare celor de anul trecut si variaza intre 200 si 450 RON pentru patru nopti.

La Busteni pachetul de Paste la un hotel de 3 stele care inlcude trei nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun si masa festiva cu bucate traditionale costa 315 RON/persoana. La un hotel de 2 stele din aceeasi statiune, o oferta similara costa 270 RON/persoana.

In statiunile de pe Valea Prahovei ofertele turistice in vile si pensiuni pentru perioada de Paste sunt in general si cu 50% mai mari decat in hoteluri.

Clubul de golf de la Breaza ofera cazare la standard de vila si asigura masa cu produse traditionale. Pachetele turistice sunt concepute pentru doua persoane, includ trei zile si doua nopti de cazare, iar preturile variaza intre 680 si 790 RON, in functie de vila in care turistii sunt cazati.

La o pensiune de trei stele din centrul vechi al Brasovului, preturile pornesc de la 43 RON/persoana pentru o noapte. Pentru un sejur de trei nopti, turistii trebuie sa plateasca circa 300 RON, pentru patru nopti 389 RON, iar pentru cinci nopti 469 RON.

Source: Economica