O parte din hotelurile de pe litoralul bulgaresc ar putea intra in faliment inca din acest an

Sefa agentiei nationale pentru turism a Bulgariei, Anelia Kruskova, a precizat ca, deoarece oferta depaseste cererea, un numar mare de hoteluri de pe litoralul bulgaresc ar putea intra in faliment inca din acest an.

In ultimul deceniu preturile reduse au facut din Bulgaria o destinatie turistica atractiva pentru turistii straini, cei mai multi provenind din Germania, Rusia si tarile scandinave. Aceasta crestere a turistilor a impulsionat investitorii sa construiasca spatii de cazare pe litoralul bulgaresc, astfel incat in prezent oferta depaseste cererea.

Dupa mai multi ani de crestere sustinuta, numarul turistilor straini a scazut in primele 5 luni ale acestui an cu 0,37%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totusi, veniturile generate de turistii straini au crescut cu 16%, fata de perioada similara a anului trecut, la 532 milioane EUR.

Preturile ridicate si lucrarile de constructii desfasurate chiar in perioada estivala au indepartat chiar si turistii locali, care au cheltuit in aceeasi perioada 497 milioane EUR in vacante in strainatate.

Source: Evenimentul Zilei