Nunta regala a majorat cu 15% cererea turistilor romani pentru destinatia Londra

Agentiile de turism si companiile aeriene din Romania au beneficiat de o crestere a cererii, cu ocazia nuntii regale dintre Printul William al Marii Britanii si Kate Middleton.

Cererea este estimata la 15% peste nivelul unei perioade obisnuite, a declarat Ciprian Enea, consultant www. besttourism.ro.

Si in ultima saptamana au fost inregistate mai multe cereri de bilete de avion decat in mod obisnuit, potrivit managerului agentiei Prompt Service Travel, Adriana Goicea.

La sfarsitul lunii martie, un pachet care include transport cu avionul si 5 nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de 4 stele costa in jur de 800-900 EUR, comparativ cu rezervarile din perioada ianuarie – februarie, la 450 tarife de EUR/ persoana, a declarat Virginia Lungu, consultant Prestige Tours.

Ciprian Enea considera ca Londra a inceput sa devina o destinatie de city break accesibila romanilor, datorita apropierii valorice a lirei sterline de euro, intrand astfel in topul capitalelor europene preferate de turisti, alaturi de Roma, Praga, Amsterdam si Viena.

Source: Gandul