Numarul turistilor straini va creste mai lent in 2008

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, estimeaza, pentru 2008, ca numarul turistilor straini care vor vizita Romania si numarul turistilor romani care vor pleca in strainatate va continua sa creasca, insa cu un ritm inferior celui raportat in acest an.

In privinta evolutiei turismului din acest an, FPTR prezinta o serie de date statistice. Astfel, intrarile de vizitatori straini la frontiera au crescut cu 27%, in acest an, in timp ce calatoriile romanilor in strainate s-au majorat cu 23%, comparativ cu 2006.

Capacitatile din pensiunile turistice urbane au crescut cu 1.001 locuri, iar cele din pensiunile rurale, cu 1.057 de locuri.

In ceea ce priveste utilizarea capacitatilor de cazare turistica, in 2007, au fost inregistrati cu 12% mai multi turisii in structurile hoteliere, iar numarul innoptarilor a crescut cu 8,04%.

Prin intermediul agentilor de turism au fost cazati 1,27 milioane de turisti, respectiv 23% din romanii gazduiti de structurile hoteliere.

Statiunile balneare au inregistrat o crestere de 6% a numarului de turisti, litoralul a inregistrat o majorare de 16%, iar zona montana a avut un avans de 13%.

Agentiile de turism au inregistrat rezultate similare celor din 2006 la actiunile turistice interne, numarul turistilor care au ales destinatii interne fiind cu 0,5% mai mic anul acesta.

Source: Mediafax