Numarul turistilor rusi pe mapamond este in crestere

Cei mai multi turisti rusi sunt reprezentanti de populatia foarte bogata dar si de clasa de mijloc, a carei dezvoltare a determinat cresterea numarului total de turisti.

Grupul de hoteluri de lux Leading Hotels of the World a precizat ca numarul turistilor rusi a crescut la 13 milioane anul trecut in comparatie cu 1999 cand s-a inregistrat un numar de 1 milion de turisti. In Italia, numarul turistilor proveniti din Rusia s-a majorat cu 13% in 2004 si cu 30% in prima jumatate a acestui an fata de acceasi perioada a anului trecut. In varful de sezon din Bali, turistii rusii au reprezentant 70% din totalul turistilor cazati la mai multe hoteluri de cinci stele. Totodata, rusii influenti cheltuie mai multi bani pentru distractie decat o persoana medie din Occident.

Turismul din Rusia este impulsionat si de relaxarea restrictiilor privind obtinerea de vize. In luna iulie a acestui an, Germania a incheiat o intelegere cu Rusia sa usureze formalitatile vamale, dupa ce Franta si Italia au luat aceleasi masuri anul trecut. Rusia si UE au hotarat sa simplifice regulile pentru calatoriile in toate parile Uniunii.
Source: Ziarul Financiar