Numarul turistilor internationali a crescut cu 6,4%, in S1

La nivel mondial, numarul turistilor internationali a crescut cu 6,4%, in primul semestru al acestui an. Astfel, destinatiile turistice din lumea intreaga au fost vizitate de aproximativ 600 de milioane de turisti in perioada ianuarie-iunie 2017, cu 36 milioane mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut.
„Primul semestru din 2017 demonstreaza o crestere sanatoasa pe o piata a turismului din ce in ce mai supla si mai dinamica, inclusiv o revenire solida spre unele destinatii care, anul trecut, au fost afectate de probleme de securitate”, a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.
Destinatiile din Marea Mediterana au beneficiat de o crestere deosebit de puternica in primul semestru, inclusiv Egiptul, Tunisia si Turcia, care au avut de suferit de pe urma atacurilor teroriste in ultimii ani.
Potrivit OMT, numarul turistilor internationali a crescut cu 12% spre Europa de Sud si Mediterana, cu 8,9% spre Orientul Mijociu si cu 16% spre Africa de Nord.
Pentru intreg anul 2017, OMT estimeaza o crestere a numarului de turisti internationali de 3% – 4%.
In 2016, numarul turistilor internationali la nivel mondial a crescut cu 3,9%, comparativ cu 2015, pana la 1,23 miliarde de persoane.

Source: Capital