Numarul turistilor francezi in Romania ar putea creste cu 12-14%, in acest an

Potrivit unui studiu realizat in randul touroperatorilor de pe piata franceza, in acest an numarul turistilor francezi in Romania va creste cu 12-14% fata de anul precedent, pana la aproximativ 140.000 de turisti.

Francezii prefera in primul rand circuitele culturale si sunt interesati de obiectivele aflate in patrimoniul UNESCO.

In perioada 17-20 martie, la Paris a avut loc Salonul Mondial de Turism, cel mai mare targ de turism al Frantei si una din cele mai importante manifestari de turism din Europa.

Gheorghe Fodoreanu, presedintele touroperatorului specializat pe incoming, Invitation Romania, a declarat ca, in ziua premergatoare targului de turism, Ambasada Romaniei a gazduit o reuniune care a avut ca scop promovarea tarii noastre, in special a celei de-a XX-a editii a Festivalului International George Enescu care va avea loc, in acest an, in perioada 1-25 septembrie. Festivalul va reprezenta unul dintre principalele evenimente care va atrage turisti francezi in Romania, anul acesta.

Invitation Romania a lansat pe piata franceza produsul de circuit Oltenia, care include Ramnicu Valcea, Horezu, Targu Jiu, Valea Jiului, Defileul Cazane, Sarmisegetuza, Deva, Sibiu, Transfagarasan.

Source: Daily Business