Numarul turistilor britanici in Romania ar putea creste cu 10% pe an in perioada 2011-2013

Cu ocazia Targului de turism de la Londra, care se desfasoara in perioada 8 – 11 noiembrie, Sorin Munteanu, seful delegatiei Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a declarat ca, dupa lansarea brandului turistic al Romaniei la Londra si intensificarea promovarii pe aceasta piata, numarul turistilor britanici va creste cu aproximativ 10% in fiecare din urmatorii trei ani.

In perioada 2011 – 2013, investitiile in promovarea turismului romanesc pe piata britanica vor fi de ordinul milioanelor de euro, in conditiile in care nu au depasit 50.000 EUR in fiecare din ultimii cinci ani.

In acest an, Sorin Munteanu apreciaza ca numarul turistilor britanici in Romania va ramane la nivelul anului 2009, cand au fost inregistrati 120.000 de vizitatori, care au cheltuit in Romania aproximativ 80 de mil. GBP, potrivit statisticilor britanice.

Targul de turism de la Londra este cea mai mare manifestare de profil care se adreseaza exclusiv specialistilor si reuneste peste 5.000 de expozanti din 186 de tari.

Pana la sfarsitul acestui an, brandul turistic al Romaniei va mai fi promovat la Viena, Paris, Moscova si Munchen.

Source: Bloom Biz