Numarul calatoriilor de afaceri va scadea in acest an

Compania Amadeus, lider al tehnologiei in industria turismului la nivel mondial a solicitat companei Economist Intelligence Unit (EIU) efectuarea un studiu, in urma caruia a rezultat faptul ca, in acest an, se va reduce considerabil frecventa calatoriilor de afaceri. EIU a chestionat 354 de executivi din intreaga lume in perioada noiembrie-decembrie 2008.

In urma studiului „The Austere traveller – the effect of corporate cutbacks on hotels” efectuat la nivel global, 47% dintre participantii preconizeaza ca vor face mai putine calatorii in urmatorul an, in timp ce peste un sfert au declarat ca vor alege hoteluri clasificate sub 4-5 stele.

63% dintre respondenti se asteapta ca executivii sa foloseasca criza economica in avantajul lor si sa obtina cele mai bune tarife la hoteluri.

61% dintre executivi apreciaza ca un brand de incredere ce dispune de acelasi standard de calitate la nivel international va fi un factor decisiv in alegerea unui hotel in 2009.

76% dintre respondenti au declarat ca accesul la internet este indispensabil, 56% au declarat ca prefera conexiunea la internet in detrimentul unei camere linistite, 54% prefera legaturile de transport bune si 52% prefera o locatie centrala.

Toti executivii chestionati au declarat ca cel putin o data pe trimestru calatoresc in interes de afaceri, 37% din randul chestionatilor sustinand ca cel putin o data pe luna pleaca in calatorii de afaceri, iar 7% saptamanal.

Executivii din Asia si America de Nord estimeaza o reducere semnificativa a calatoriilor de afaceri in 2009, in timp ce europenii considera ca numarul calatoriilor de afaceri nu va fi afectat.

Source: Financiarul