Numarul apartamentelor inchiriate in regim hotelier din Bucuresti s-a dublat in ultimii 2 ani

Conform datelor transmise de Autoritatea Nationala pentru Turism, ANT, in ultimii 2 ani, piata apartamentelor inchiriate in regim hotelier din Bucuresti s-a dublat. Astfel in aceasta perioada au fost autorizate 436 de spatii de cazare (apartamente si camere de inchiriat) detinute de persoane juridice, cu 864 de locuri. In prezent, oficial exista in Bucuresti 718 spatii de cazare cu 1533 de locuri.
Consultantul Mircea Draghici estimeaza ca numarul real al acestui tip de apartamente este de peste de trei ori mai mare, iar diferenta poate fi gasita „la negru” sau in spatiile inchiriate „pe persoana fizica”, cu activitatea declarata la ANAF.
Aceste cifre demonstreaza ca turismul si-a revenit mai rapid, dupa criza, decât piata rezidentiala.
O garsoniera in regim hotelier este inchiriata cu 30-35 EUR/noapte. Cu doar 15 nopti pe luna inchiriate, câstigul lunar poate depasi 450 EUR, mai mult decât daca spatiul ar fi cedat unui chirias permanent.
Clientii pentru aceste apartamente sunt micii oameni de afaceri români sau straini, care nu vor sa plateasca 60-70 EUR pentru o camera intr-un hotel de 3-4 stele, sau turisti care vor sa se cazeze in centrul orasului, dar sa nu cheltuiasca foarte mult pentru cazare.
George Boruna, directorul general al Directiei Generale de Control si Autorizare din cadrul ANT, a declarat ca apartamentele in regim hotelier pot sa functioneze legal si fara a fi clasificate, daca persoana care il detine isi declara veniturile incasate de pe urma lui la ANAF. Este vorba doar de persoane fizice, proprietari ai locuintei, pentru ca, in cazul firmelor, este necesara clasificarea facuta de ANT.

Source: Profit