Novotel Bucharest City Center: venituri cu 25% mai mici, in primele patru luni

Hotelul Novotel Bucharest City Center, clasificat la 4 stele, membru al grupului francez Accor, a inregistrat in primele patru luni ale acestui an, venituri in scadere cu 25% fata de perioada similara a anului 2008, a declarat Philippe Drivon, managerul general al hotelului.

In aceeasi perioada gradul de ocupare al hotelului a scazut cu 10%-15%, pana la mai putin de 50%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In prezent, unitatea are 117 angajati, iar in acest an hotelul nu intentioneaza sa mai faca alte angajari.

In urmatoarele 18-24 de luni, Accor va inaugura doua noi hoteluri in Timisoara, sub brandurile Novotel si Etap, iar ulterior va mai deschide noi unitati in Cluj si Bucuresti.

Drivon a declarat ca, pe termen mediu, grupul Accor va deschide in jur de 10-12 hoteluri pe piata locala pentru a avea o acoperire nationala, majoritatea clasificate la 2-3 stele, cu tarife de pana la 50 EUR/noapte. Prin deschiderea acestor noi locatii Accor targeteaza clientii romani care au un buget mai redus, a precizat reprezentantul Novotel.

Novotel Bucharest City Center in parteneriat cu Air France-KLM, a inaugurat primul terminal de check-in online al companiei aeriene, care va fi disponibil doar pentru oaspetii hotelului. Investitia s-a ridicat la aproximativ 2.500 EUR si exista intentia de a amplasa astfel de terminale si in alte hoteluri apartinand lantului Accor. Novotel Bucarest City Centre este primul hotel din lume ce beneficiaza de terminalul Air France-KLM.

In prezent, Novotel detine aproape 400 hoteluri si resort-uri in mai multe orase din lume, din 60 de tari.

Source: Business Standard