Noul proiect in domeniul urbanismului stimuleaza speculatiile in dauna investitiilor

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) pregateste un nou proiect legislativ in domeniul urbanismului, care va stimula speculatiile imobiliare in dauna investitiilor din domeniu, dupa cum ne-a spus Nicusor Dan, presedintele Asociatiei “Salvati Bucurestiul”.
Potrivit domniei sale, daca Ordinul Ministrului Dezvoltarii nr. 2701/2010 privind informarea si consultarea publicului la emiterea documentatiilor de urbanism va fi modificat, potrivit proiectului pe care MDRAP l-a intocmit, s-ar putea inmulti procesele in Instanta intre vecinii dintr-o zona imobiliara.
“Ordinul Ministrului Dezvoltarii nr. 2701/2010 a fost emis in urma solicitarilor repetate ale societatii civile si prevedea o procedura de consultare a vecinilor afectati de documentatiile de urbanism (PUZ-uri si PUD-uri). Primariile erau obligate sa anunte investitia pe panouri din vecinatatea zonelor, iar ordinul prevedea momente concrete in care cetatenii sa trimita observatii la proiecte. Atat obligativitatea anuntarii investitiei catre vecinii potential afectati, cat si posibilitatea cetatenilor de a trimite observatii dispar in proiectul de modificare a Ordinului 2701/2010″, arata Nicusor Dan in cadrul unui comunicat de presa.
Cititi articolul integral pe Bursa

Source: Flux Imobiliar