Noi reglementari pentru litoralul romanesc

Un proiect de act normativ al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, MTCT, interzice comertul ambulant pe plaja si obliga discotecile sa isi incheie programul la ora 23 iar cei care nu vor respecta aceste reguli vor fi amendati cu pana la 50.000 RON, potrivit unor surse din MTCT. Exceptie fac discotecile din statiunile Costinesti si Vama Veche, cu conditia ca, prin activitatile lor, sa nu produca disconfort.

Nivelul de poluare fonica nu va putea depasi limita maxima de 50 decibeli masurata la exterior, la 1 m distanta de conturul ce delimiteaza spatiul de activitate al discotecilor sau al unitatilor de alimentatie publica ce detin instalatii de sonorizare sau formatii muzicale.

Actul normativ reglementeaza printre altele si statutul persoanelor fizice si asociatiilor familiale care nu vor putea furniza servicii de cazare si alimentatie in locuintele familiale de pe litoral decat daca acestea sunt autorizate, inregistrate si clasificate. Anual, inainte de inceperea activitatii, unitatile de cazare vor fi verificate pentru avizare, amenda pentru nerespectarea conditiilor fiind cuprinsa intre 4.000-8.000 RON.

Totodata, operatorii economici si administratorii unitatilor de cazare vor fi obligati ca, pana la data inceperii activitatii, sa asigure atat dezinsectia si deratizarea, cat si renovarea in interiorul si exteriorul cladirilor, sa amenajeze spatiile verzi aferente structurilor turistice, amenda pentru nerespectarea acestor obligatii este cuprinsa intre 2.000-4.000 RON.

Totodata, autoritatile locale vor fi obligate sa organizeze si centre de informare turistica la nivelul fiecarei statiuni.
Source: Adevarul