Noi proiecte de agrement pentru Bucuresti

Consilierii generali ai capitalei lucreaza la un proiect de promovare a turismului in Bucuresti, a carui imagine ar urma sa fie promovata de fostul tenisman Ilie Nastase.

Astfel, conform proiectului, pe lacurile administrate de primaria capitalei si pe Dambovita ar urma sa fie amplasate 15 nave cu panze care vor fi fixe si vor gazdui puncte de informare si restaurante. Pe langa nave vor fi aduse si 30-40 de gondole care vor fi amplasate pe Dambovita, a declarat presedintele Comisiei de comert, turism si protectia consumatorului din cadrul primariei capitalei, Mihai Neagu.

Aceasta initiativa este a unei firme care importa nave si gondole din Olanda. Asocierea dintre firma si primarie va fi un parteneriat public-privat.

Proiectul urmeaza a fi discutat in sedinta comisiei din aceasta saptamana, cand vor fi prezenti si reprezentantii Apelor Romane si ai firmei Apa Nova.

De asemnea, primarul sectorului 2, Neculai Ontanu are un proiect prin care intentioneaza sa construiasca o telegondola peste raurile din capitala. Telegondola va avea mai multe functiuni – turism, agrement si transport public. Proiectul construirii telegondolei mai presupune amenajarea de parcari la capetele liniei, care vor permite decongestionarea traficului rutier prin traversarea Capitalei cu acest mijloc de transport.

Source: Adevarul