Noi investitii in zona Cazinoului din Constanta

Primarul Constantei, Decebal Fagadau, a anuntat ca zona din apropierea Cazinoului va fi modernizata, urmand a fi amenajata o noua faleza langa cea existenta si va fi amplasata si o roata ca la Londra care sa ofere ocazia celor interesati sa vada de la inaltime procesul de restaurare a monumentului de istoric, dar si zona portuara si orasul vechi.
Fagadau a declarat ca firma care a castigat licitatia are la dispozitie trei luni pentru realizarea proiectului tehnic, iar apoi alte 27 de luni pentru lucrari de consolidare si restaurare.
Contractul pentru restaurarea Cazinoului din Constanta a fost semnat la sfarsitul lunii decembrie 2019.
In urma finalizarii procedurii de achizitie publica, asocierea Aedificia Carpati SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL a fost declarata castigatoare, valoarea contractului fiind de 56.627.697,09 RON cu TVA.
Durata contractuala de realizare a investitiei este de 30 de luni, urmand sa se execute lucrari de consolidare si restaurare ale cladirii principale (S+P+1E+M, pod partial si rampa de acces catre subsol), dar si a zonelor exterioare (reabilitare platforma terasa, retele utilitati, zid de aparare si balustrada).
Dupa finalizarea lucrarilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural si de divertisment care va putea gazdui evenimente culturale, simpozioane, expozitii etc., astfel fiind pusa in valoare cea mai importanta cladire publica realizata in stil Art Nouveau in tara noastra.

Source: Profit