Noaptea Muzeelor va include si muzee din mediul rural

Cea de-a zecea editie a Noptii Muzeelor, care se va desfasura pe data de 18 mai, va cuprinde, potrivit recomandarilor Ministerului Culturii, si muzee si colectii din mediul rural.
Noaptea Muzeelor se desfasoara anual in peste 3.000 de institutii de gen din Europa.
Intr-un document, din data de 15 martie semnat de secretarul de stat Radu Boroianu se precizeaza ca, in contextul diversificarii ofertei culturale, special dedicate acestui eveniment, sa aveti in vedere si organizarea unor expozitii/proiecte culturale in parteneriat cu muzee si colectii din mediul rural (structuri ce functioneaza in subordinea primariilor sau in cadrul scolilor si caminelor culturale sau care sunt gestionate de persoane private).
Prin aceaste parteneriate, Ministerul Culturii doreste sa contribuie la promovarea unui patrimoniu cultural mai putin vizibil, care nu beneficiaza de cele mai bune conditii de conservare, documentare si expunere.
Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, RNMR este partener oficial al evenimentului la nivel international si asigura o promovare ampla si coerenta a activitatilor organizate de muzeele romanesti, in special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro, dar si al unei campanii de promovare la nivel national.
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronat de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, ICOM.
Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, sarbatorita intotdeauna pe 18 mai.

Source: Wall-Street