Nicolae Demetriade si-a dat demisia de la Tarom

Nicolae Demetriade si-a dat demisia din functia de administrator – director executiv al companiei aeriene Tarom, dar si din Consiliul de Administratie al operatorului aerian. Demetriade a invocat aplicarea prevederilor ordonantei privind managementul privat la Tarom, afirmand ca aceasta a fost o iluzie.
In luna iunie a acestui an, CA-ul Tarom a hotarat sa urgenteze aplicarea masurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade in functia de administrator-director executiv, dupa ce reprezentantii consiliului s-au declarat nemultumiti de activitatea directorului general al companiei, belgianul Christian Heinzmann.
Ministerul Transporturilor le-a cerut demisia din functiile detinute la Tarom presedintelui Consiliului de Administratie, Dan Pascariu, si directorului executiv, Nicolae Demetriade, intrucat acestia nu au fost de acord sa prelungeasca mandatul lui Christian Heinzmann, CEO al Tarom, care expira la 19 noiembrie, au declara surse din cadrul companiei aeriene.
La randul sau, Dan Pascariu a confirmat ca nu a demisionat din functia detinuta la Tarom, dar se asteapta sa fie revocat din functie.
In primele sase luni ale acesatui an, Tarom a inregistrat pierderi de 63 mil. RON, in scadere fata de rezultatul negativ de 120 mil. RON din aceeasi perioada a anului trecut. Compania a inregistrat venituri operationale de 534 mil. RON, fata de 498 mil. RON in 2012.
Planul de management, aprobat de CA in luna martie a acestui an, prevede pentru acest an pierderi de 143 mil. RON, de 18 mil. RON in 2014, urmand ca in 2015 si 2016 compania sa realizeze profit de 92 mil. RON, respectiv 173 mil. RON.
Totodata, operatorul vizeaza o crestere a numarului de pasageri transportati cu 100.000 pe an, de la 2,3 milioane in acest an la 2,6 milioane in 2016, si o majorare a gradului de incarcare a aeronavelor, de la 68% in acest an la 75% in 2016.

Source: Economica