MyAir estimeaza ca in 2008 va inregistra afaceri de peste 50 milioane EUR

Operatorul aerian italian low-cost MyAir estimeaza ca in 2008, pe fondul dublarii numarului de zboruri operate, va inregistra afaceri de peste 50 milioane EUR, fata de aproximativ 30 milioane EUR inregistrate in 2007.

Antonio Iervolino, General Manager al MyAir Romania, a declarat ca pana in prezent compania a operat 34 de zboruri saptamanale, insa in luna octombrie va ajunge la 68 de zboruri in si dinspre Romania iar in 2008 estimeaza ca va depasi 115 zboruri.

Antonio Iervolino a precizat ca Romania este urmatoarea piata ca importanta pentru companie, dupa Italia.

MyAir a deschis o baza operationala la Baneasa si va aloca al doilea avion pietei locale iar in 2008 va ajunge la 4 aeronave. Costurile de mentenanta ale bazei operationale s-au ridicat la 150.000 EUR, la acestea adaugandu-se costul aeronavelor.

Compania intentioneaza sa introduca in sezonul de iarna noi zboruri din Bucuresti catre destinatii din Italia si Belgia si sa mareasca frecventa pe anumite rute, precum Bucuresti-Venetia.

De asemenea, in primavara anului 2008 compania intentioneaza sa opereze zboruri interne, devenind astfel prima companie straina care va concura cu Tarom si Carpatair pe acest segment. In prezent, MyAir opereaza doar zboruri cu plecare din Bucuresti, insa ia in considerare deschiderea de noi rute si catre alte orase din Romania, precum Cluj, Timisoara si zona Moldovei.

In 2006 MyAir a transportat aproximativ 220.000 de pasageri in si dinspre Romania iar pentru 2007 estimeaza o crestere de aproximativ 50%.

Gradul mediu de ocupare pe cursele MyAir este de 90%, in crestere cu aproximativ 10% fata de inceputul anului 2007. Cursele cu cel mai ridicat grad de ocupare sunt cele spre Napoli, Catania, Barcelona sau Roma.

Source: Business Standard