My Air a suspendat 70% din zborurile operate la nivel international

Autoritatea Italiana a Aviatiei Civile (ENAC) a suspendat licenta companiei aeriene low-cost MyAir, in urma gravelor disfunctionalitati din ultimele zile. Aceasta decizie a fost anuntata de ENAC din cauza nerespectarii angajamentelor asumate de companie in ceea ce priveste restructurarea sa financiara.

Totodata, autoritatile de pe aeroportul Orio al Serio Bergamo, de langa Milano, au decis sa nu permita avioanelor operatorului sa decoleze sau sa aterizeze deoarece compania nu a platit taxele catre administratia aeroportului.

In aceste conditii, pe data de 22 iulie, compania MyAir a suspendat 70% dintre zborurile operate la nivel international, printre care si cele operate de pe Aeroportul International Aurel Vlaicu-Baneasa spre Italia.

Directorul aeroportului din Baneasa, Gheorghe Mihalcea, este de parere ca zborurile companiei nu vor fi reluate prea curand.

De asemenea, Mihalcea a precizat ca MyAir datoreaza 1,3 milioane EUR sub forma de taxe si servicii catre Aeroportul Baneasa, acestea fiind cele mai mari datorii pe care o companie aeriana le are in prezent catre acest aeroport.

Surse neoficiale din cadrul companiei low-cost au declarat ca operatorul se confrunta cu probleme de natura financiara si ca au stabilit un termen de pana la 10 zile in care sa incerce sa gaseasca un investitor, pentru a nu fi nevoiti sa declare falimentul.

Referitor la pasagerii MyAir blocati in aeroporturi, reprezentatii companiei sustin ca acestora li se vor restitui banii.

In sprijinul pasagerilor MyAir de pe zborurile suspendate pe relatia Romania-Italia-Romania, indiferent de locul de decolare sau aterizare, a venit operatorul aerian Blue Air, care a lansat o oferta de pret constand doar in plata taxelor de aeroport.

Source: 9AM