Muzeul Satului a fost vizitat de peste 320.000 de persoane, in 2012

In 2012, Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti a fost vizitat de 323.696 de persoane, dintre care 133.078 turisti straini, printre care se numara israelieni, germani, italieni, spanioli, americani si asiatici.
Pretul biletelor a fost mentinut scazut pentru a permite intrarea in muzeu si a celor cu buget redus, avand in vedere ca prima misiune a muzeului este valorificarea culturala a patrimoniului si educatia publicului. In prezent, tarifele de vizitare a muzeului sunt 10 RON/adult, 5 RON/pensionar si 2,5 RON/elev.
Anul trecut, muzeul a avut un buget total de 13,4 mil. RON, din care 11,3 mil. RON din bugetul Ministerului Culturii si 2,13 mil. RON din venituri proprii. Din total veniturilor proprii muzeul a incasat 1,4 mil. RON din taxe si manifestari culturale.
Investitiile realizate anul trecut se ridica la 3,7 mil. RON si au vizat extinderea expozitiei prin construirea Zonei de Sud, transferarea monumentelor, reconstruirea noilor interioare, dotari, precum si pentru reparatii capitale si restaurari monumente, inclusiv pentru zona veche.
In 2013, muzeul va continua investitiile in Proiectul Zona Sud prin finalizarea Salonului de Dans, a Casei germane,a Scolii Spiru Haret si amenajarea Spatiului de joaca pentru copii.
De asemenea, Muzeul Satului va investi in construirea unui depozit modern pentru Colectia Lemn, refacerea salii de expozitii din vechiul sediu, dotarea salilor pentru pedagogie muzeala, modernizarea intrarii si a spatiilor de primire a publicului.
Totodata, reprezentantii institutiei isi propun organizarea unei sali multifunctionale pentru sustinerea de evenimente precum – Festival National si International de Film Documentar, proiectii video – cercetari, atelierul de antropologie vizuala.
Toate sunt la nivel de propuneri, neavand aprobari pentru anul in curs, a precizat directorul general al institutiei, Paula Popoiu.
Paula Popoiu estimeaza ca in 2013 numarul de vizitatori si veniturile vor creste, pe fondul extinderii zonei expozitionale, precum si a promovarii internationale a obiectivului turistic.

Source: einformatii