Muzeul Brukenthal, laureat al European Heritage Awards 2010

Muzeul Brukenthal din Sibiu se numara printre cei 29 de laureati ai European Heritage Awards 2010, distinctii acordate de organizatia internationala Europa Nostra si de Comisia Europeana, pentru conservarea patrimoniului, cercetare sau educatie.

Muzeul a fost selectat in categoria „Educatie, training si constientizare” pentru programul de pedagogie muzeala intitulat „Descoperind Muzeul”, pe care il desfasoara incepand cu anul scolar 2008/2009.

Programul este menit sa furnizeze elevilor un plus de informatie interdisciplinara in domeniile artei plastice, istoriei, stiintelor naturale, orientarii culturale in general, prin intermediul vizitelor ghidate in expozitiile Muzeului Brukenthal, completate de activitati creative, informative si practice, proiecte tematice si ateliere de creatie.

Premiile vor fi decernate in cadrul celei de-a 8-a ceremonii anuale European Heritage Awards, care va avea loc pe data de 10 iunie, la Istanbul, in cadrul programului Capitala Culturala Europeana 2010, titlu pe care il detine in acest an.

Source: Bloom Biz