Municipalitatile trebuie sa aiba in vedere accesarea fondurilor structurale pentru dezvoltarea turismului

In cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Municipiilor din Romania, desfasurata la Mangalia, presedintele societatii imobiliare Impact, Dan Ioan Popp, a declarat ca atragerea fondurilor structurale pentru dezvoltarea turismului, a zonelor de distractii, a unor complexe hoteliere depinde de relatia investitor-urbanist-autoritate locala.

De asemenea, vicepresedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, Alexandru Balan, a apreciat ca toti investitorii ar trebui sa respecte Planul de Urbanism General, Planul de Urbanism Zonal si Planul de Urbanism de Detaliu care nu intotdeauna corespund din punct de vedere urbanistic, ci mai degraba raspund cerintelor investitorilor iar primarul municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, a precizat ca administratiile locale trebuie sa tina cont de investitori atunci cand elaboreaza strategii de dezvoltare.

In municipiul Constanta sunt necesare investitii mai ales ca detine o faleza spre nord, neconstruita si care trebuie consolidata. In acelasi timp, se poate realiza si o dezvoltare din Constanta spre nord pana la gurile Dunarii, in zonele mai salbatice, mai prielnice turismului.

Municipalitatea din Mangalia a reusit accesarea unui imprumut bancar necesar pentru participarea la proiecte ale Comisiei Europene finantate din fonduri structurale si, impreuna cu Ministerul Integrarii, va asigura infrastructura pe o suprafata de 50 ha disponibila pentru construirea de locuinte. In prezent, Mangalia beneficiaza de proiecte finantate din programul Phare 2004-2006, pentru reabilitarea portului turistic a marinei Mangalia, o investitie in valoare de 5 milioane EUR prevazuta a fi finalizata in 2007 si reabilitarea zonei de infrastructura intre statiunea Saturn si Venus, o investitie in valoare de 2,5 milioane EUR, axandu-se in special pe zona turismului balnear.
Source: Smart Financial