Mohammad Murad are in plan investitii de 30 mil. EUR pentru urmatorii 2 ani

Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din tara, are in plan investitii de 30 mil. EUR in turism pentru anul acesta si 2019.

Omul de afaceri a luat in concesiune pe 15 ani hotelul Lido de pe bulevardul Gheorghe Magheru de la familia Angelescu. Hotelul trece printr-un proces de modernizare.

„In iunie vom finaliza renovarea hotelului Lido, care va avea 120 de camere pe tematica culturala din 1930. Investitia se va ridica la 5 mil. EUR in aceasta prima etapa. Va fi un hotel de 4 stele. A doua etapa de dezvoltare prevede constructia unei piscine iar a treia dezvoltarea langa hotel a unui complex de 100 de apartamente. Toate cele trei etape prevad o investitie totala de 15 mil. EUR”, a declarat Mohammad Murad.

In Capitala, antreprenorul mai detine unitatile Phoenicia Grand Hotel, Phoenicia Express si Phoenicia Comfort, care au inregistrat anul trecut afaceri totale de 10 mil. EUR. Hotelurile de pe litoral au inregistrat venituri de 20 mil. EUR, in 2017.

Omul de afaceri a declarat ca pe litoral investeste 4-5 mil. EUR in cponstructia unui hotel boutique de 5 stele, cu 40 de camere, si un cazino in Navodari.

O alta investitie in derulare vizeaza modernizarea complexului hotelier Belvedere, Amfiteatru, Panoramic in Neptun Olimp.

„Renovam integral cu 15 mil. EUR complexul Belvedere, Amfiteatru, Panoramic in Neptun Olimp, il aducem la 4 stele. Va fi un complex foarte frumos, planuim sa il deschidem pe 1 iunie 2019. Estimam in primul an de functionare 100.000 de turisti, va oferi servicii in regim all inclusive, pretul unui pachet va fi de 690 EUR” a precizat Murad.

In 2016, antreprenorul a contractat 15 mil. EUR de euro de la bancile locale Banca Transilvania, CEC, Libra Bank si Piraeus pentru investitiile pe care le are in plan.

Source: Ziarul Financiar