Modificarea Codului fiscal va afecta industria turistica

Presedintele Continental Hotels, Radu Enache, a declarat ca modificarea Codului fiscal, propusa de Ministerul Finantelor Publice, va avea un efect negativ asupra mediului de afaceri si va descuraja investitiile. Acesta a mai declarat ca industria turistica va fi afectata de modificarile Codului fiscal, mai ales in ceea ce priveste prevederile legate de impozitarea imobilizarilor corporale neamortizate, durata de amortizare, impozitarea fondului de rezerva, cresterea impozitelor locale si introducerea unei noi taxe in sectorul de restaurante. Sectorul hotelier ar fi foarte afectat daca va fi aprobata impozitarea cu 0,5% a imobilizarilor fixe importante.

Presedintele Continental mai critica propunerea Ministerului Finantelor Publice de a creste baza de impozitarea a amortizarii mijloacelor fixe. Totodata Ministerul mai propune modificarea impozitului local pentru terenuri si cladiri intre 0,5 si 3% care in prezent este stabilit la 1% iar achitarea impozitului se va face semestrial si nu trimestrial ca pana acum.

Radu Enache a mai declarat ca lantul hotelier Continental are in plan investitii de circa 30 milioane euro in amenajarea a cinci hoteluri.
Source: Curierul National