Managerul hotelului de cinci stele Athenee Palace Hilton din capitala, Linda Griffin, se asteapta ca veniturile realizate in urma renovarii terasei si a deschiderii restaurantului Cafe Athenee din cadrul hotelului sa creasca anul viitor cu 10%, respectiv 1 mil. EUR.
De asemenea, si noua strategie de atragere a marcilor internationale de lux va aduce la bugetul Hilton venituri suplimentare, in conditiile in care chiriile intr-un hotel de cinci stele pot depasi 100 EUR/ mp.
Griffin a adaugat ca, in principiu, nu se va modifica strategia de dezvoltare a hotelului, preturile vor fi mentinute la nivelul actual, urmarindu-se cresterea gradului de ocupare. Serviciile de cazare genereaza 60% din cifra de afaceri a hotelului, in timp ce restaurantele si terasa constribuie 40% din venituri.
Potrivit estimarilor, veniturile hotelului din cazare si food & beverage vor creste anul viitor, desi concurenta in piata este puternica in urma deschiderii de noi unitati in ultimii doi ani, a precizat Griffin.
Piata hoteliera din capitala a scazut anul trecut cu aproximativ 30%, unitatile operand cu grade de ocupare de sub 50%, pe fondul reducerii bugetelor de calatorie. Desi Bucurestiul nu este o destinatie care atrage multi turisti, se poate dezvolta traficul de business, care reprezinta aproape 80% din veniturile hotelurilor din capitala, promovand mai mult serviciile de cazare, este de parere Linda Griffin.
Planurile de modernizare de anul viitor vizeaza restaurantul principal al hotelului, Roberto’s, a adaugat noul director general al Hilton.
Source: Curierul National