Mocanita care traverseaza localitatile de pe Valea Nirajului catre Sovata are nevoie de investitii de 1 milion EUR

Conform unui studiu al Serviciului de Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Mures, calea ferata ingusta care traverseaza localitatile de pe Valea Nirajului catre Sovata, are nevoie de investitii urgente in reabilitarea sinelor si terasamentului, in amenajarea garilor abandonate, refacerea sistemului de iluminare si semnalizare, reabilitarea trenului, investitia fiind estimata la minimum 1 milion EUR.

De doi ani CJ Murea cauta un investitor pentru aceasta cale ferata, insa, pentru moment, investitia nu este considerata profitabila.

O firma din Targul Mures s-a aratat interesata sa investeasca in reabilitarea mocanitei, insa edilii judetului nu fost de acord cu proiectul prezentat de aceasta firma. Directorul general al firmei, Constantin Husar, a declarat ca proiectul prevede ca pe lungimea de 70 km a rutei Targu Mures-Sovata-Praid calea ferata ingusta sa fie reabilitata in sase luni, in urma unei investitii de peste 500.000 EUR, cu termen de amortizare in cel mult 10 ani. Acesta apreciaza ca ideea concesionarii, pe 49 de ani, a rutei mentionate nu a convenit nici fostei si nici actualei conduceri a CJ Mures.
Source: Adevarul