Ministrul Ovidiu Silaghi va propune AVAS sa privatizeze cat mai repede hotelurile Amfiteatru, Panoramic si Belvedere din Olimp

Ministrul pentru IMM, Comert si Turism, Ovidiu Silaghi, va propune Autoritatii pentru Valorificarea Statului, AVAS, sa scoata cat mai repede la privatizare hotelurile Amfiteatru, Panoramic si Belvedere din statiunea Olimp.

Ovidiu Silaghi a declarat ca statul este cel mai prost administrator pentru unitatile de cazare, deoarece tot ce a ramas la stat, in prezent se afla in paragina.

Complexul din Olimp insumeaza peste 700 camere care au fost declasificate de la 3 la 2 stele, in urma cu aproxiumativ 1 an, datorita lipsei conditiilor de cazare adecvate.

La sfarsitul anului 2006 cele 3 unitati hoteliere au fost transferate din proprietatea RAPPS in cea a AVAS iar la inceputul acestui an societatea a hotarat sa vanda singurul activ negrevat de datorii, hotelul Neptun iar banii incasati au fost investiti exclusiv in activele ramase.

Datoriile societatii care administreaza complexul hotelier se ridicau la inceputul anului trecut la aproximativ 70 miliarde ROL, din care 20 miliarde ROL au fost imprumutate pentru activitatea curenta.

AVAS detine o participatie de 54,03% la societatea care administreaza hotelurile Amfiteatru, Panoramic si Belvedere, al doilea mare actionar fiind SIF Transilvania, cu 39,62% din titluri.
Source: Adevarul