Ministerul turismului investeste 778.000 EUR in realizarea unor studii de prefezabilitate

Ministerul Turismului va plati 778.000 EUR, pentru realizarea studiilor de prefezabilitate privind amenajarea sau reamenajarea unor zone cu resurse turistice, precum pesteri si saline.

In acest sens, ministerul va organiza in luna august, o licitatie pentru atribuirea lucrarilor, impartite in patru loturi. Finantarea se va face prin fonduri de la bugetul de stat, iar durata fiecarui contract este de trei luni.

Contractul vizeaza achizitionarea de servicii de arhitectura, de inginerie specializata si integrata, precum si servicii de proiectare urbanistica si peisagisitica, de testari si analize tehnice, potrivit unui anunt al institutiei.

Primul lot vizeaza realizarea studiilor de prefezabilitate privind amenajarea si reamenajarea turistica a salinelor Praid, Slanic Prahova si Cacica, iar valorea estimativa a contractului este de 100.000 EUR.

Al doilea lot vizeaza realizarea studiilor de oportunitate privind amenajarea si reamenajarea turistica a pesterilor Ponicova, Comarnic, Ialomita, Polovragi si Dambovicioara, amenajarea pesterii si a complexului carstic de la Ponoarele, a pesterii Meledic, precum si a Galeriei Prosacului, iar valoarea contractului este estimata la 240.000 EUR.

Al treilea lot vizeaza studii de prefezabilitate pentru dezvoltarea turismului, in general, si a celui balnear, in statiunile Snagov si Ostrovul Simian si are o valoare estimativa de 190.000 EUR.

Al patrulea lot se refera la dezvoltarea turistica a zonei Tara Fagarasului, a depresiunilor Toplita si Bilbor, din judetul Harghita, a unor comune din judetele Caras Severin, Cluj si Giurgiu, precum si a unor zone de dezvoltare din judetele Bihor, Covasna si Brasov, pentru care vor fi alocati 248.000 EUR.

Source: Capital

EnglishRomanian