Ministerul Turismului va finanta proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din statiunile balneoclimaterice

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat in cadrul unei intalniri cu cu primarii statiunilor balneoclimaterice din Romania, ca aceste statiuni vor primi finantare pentru proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii turistice in cuantum egal cu cea acordata statiunilor de interes national.
El i-a rugat pe primari sa vina cu cat mai multe proiecte care ar putea sa primeasca finantare din partea Ministerului Turismului. 
"Venim in intampinarea dumneavoastra cu o modificare foarte importanta care sa va ajute sa obtineti mult mai usor bani de la Ministerul Turismului si anume prezentarea documentatiei doar la nivel de studiu de fezabilitate, fara a mai fi nevoie de proiectul tehnic la depunerea documentelor pentru finantare. In plus, Guvernul Romaniei a aprobat programul de finantare a investitiilor pentru modernizarea si dezvoltarea statiunilor balneare, unde procentul de finantare este de 100%. Acest program este un sprijin financiar important pentru autoritatile publice locale care vor sa investeasca in infrastructura turistica balneara”, mai declara ministrul.

Source: Profit