Ministerul Turismului si-a fixat obiectivele pe plan intern si extern

Ministerul Turismului si-a fixat prioritatile si obiectivele atat pe plan intern, cat si pe plan extern, pentru incurajarea turismului national si atragerea de turisti straini in Romania.
Potrivit datelor institutiei, pe plan intern se are in vedere implementarea a doua programe majore.
Primul se refera la “Primul Centru de Agrement”, destinat sustinerii investitiilor private in infrastructura de turism, care va contribui major la diversificarea ofertei turistice pe intreg teritoriul Romaniei. Iar al doilea la vouchere de vacanta pentru angajatii din sistemul public.
Totodata, Ministerul Turismului va realiza un Masterplan al investitiilor in infrastructura de turism si o Strategie nationala de dezvoltare si promovare a turismului.
Impreuna cu asociatii ale patronatelor din turism si organizatii neguvernamentale care promoveaza oferta turistica a Romaniei, va fi elaborata o Lege a Turismului.
Unul dintre obiectivele principale este legat de cresterea numarului de turisti in zone prea putin puse in valoare pana acum, din proximitatea polilor turistici recunoscuti ai Romaniei.
Pe plan extern, Ministerul isi propune sa promoveze Romania ca destinatie de vacanta pentru cetatenii straini, iar destinatiile si ofertele turistice ale Romaniei vor fi prezentate tintit pe pietele externe.
Delta Dunarii, rezervatie natural unica in Europa, va fi o atractie turistica generala. Muntii Carpati pot deveni locul de vacanta preferat al turistilor straini care vor sa se bucure de natura sau a celor dornici de drumetii, sporturi montane, aventura.
In strategia pe termen scurt de promovare a Romaniei in strainatate, se are in vedere deschiderea de noi birouri de reprezentare in cateva dintre tarile care pot fi generatoare de turisti.
De asemenea, Ministerul, in parteneriat cu asociatiile patronale din turism si autoritatile publice locale, va derula programe de info-trip atat pentru jurnalisti straini, cat si pentru formatori de opinie sau specialisti pe segmente de nisa ale turismului (medical, balneo, de afaceri).

Source: Capital