Ministerul Turismului aloca 238 milioane RON pentru investitii turistice

Saptamana trecuta, executivul a aprobat prin Hotarare de Guvern, modificarea anexei din luna aprilie prin care sunt repartizate finantarile pentru investitiile in turism pe anul 2009.

Astfel, 3 judete au fost adaugate la lista celor care beneficaza de fonduri, respectiv Arad, Gorj si Galati, iar valoarea totala a finantarilor a crescut cu 11 milioane RON, pana la 238 milioane RON.

In luna aprilie a acestui an, Ministerul Turismului alocase 227 milioane RON pentru finantarea a 46 de proiecte de investitii in domeniul turismului.

Consiliului Local al orasului Arad, i-au fost alocate 3,36 milioane RON pentru amenajarea strandului termal Neptun, Consiliului Judetean din Gorj i-au fost alocate 400.000 RON pentru recuperarea unor valori de cult, iar catre Consiliul Local din Galati au fost directionate 2,94 milioane RON pentru ambarcatiuni de agrement.

Cea mai semnificativa modificare a fost in judetul Maramures, care a primit 34,2 milioane RON, fata de 21,5 milioane RON cat prevedea actul normativ din aprilie.

Consiliul Local Borsa a primit 17,2 milioane RON directionate pentru proiectul Schi in Romania.

Orasul Sf. Gheorghe a primit 4,2 milioane RON pentru reabilitarea structurii de schi din zona Sugas-Bai.

Consiliul Local Nucet, din judetul Bihor a primit 2,15 milioane RON pentru proiectul Schi in Romania.

De asemenea, in urma acestei modificari, unele proiecte au primit sume mai mici decat le-au fost alocate in aprilie.

Astfel, judetul Hunedoara a primit 15,9 milioane RON, dupa ce in aprilie primise 28,4 milioane RON. Pentru proiectul Schi in Romania, Consiliul Local Petrosani a primit doar 2 milioane RON, iar aprilie primise 14,8 milioane RON.

Consiliu Judetean Dambovita a primit 200.000 RON pentru proiecul ce cuprindea constructii si reabilitari de cabane, refugii montane si baze salvamont, refacerea sistemului de semnalizare pe traseele montane, in timp ce in aprilie primise 9,37 milioane RON.

In judetul Cluj finantarile au scazut de la 8,1 milioane RON, pana la 3,6 milioane RON, in mare parte din cauza reducerii banilor alocati pentru programul Schi in Romania, ce viza aici comuna Baisoara, de la 6,3 milioane RON, pana la 2,3 milioane RON.

Source: Capital